fbpx
5/8 důvodů, proč se vyplatí poslouchat iracionální emoce

5. PROTOŽE EMOCE JSOU OPRAVDOVĚJŠÍ NEŽ SLOVA

Co se ve vás odehrává před významnou prezentací? Vědomosti!! Hlavně je nepoztrácet!  Nepřeházet slidy a s nimi i slova a nedej bože myšlenky na ně nabalená! Hlavně na nic nezapomenout. STRES – NERVOZITA – NEJISTOTA. Co když se přeřeknu? Co když to publikum nepochopí?

Tam, kde je strach, je i ego, říká Dušek.

Porovnejte tyto pocity s momentem, kdy vyprávíte vašim přátelům a blízkým o své vášni, o svém koníčku. Může to být mise v Africe, ze které jste se právě vrátili, ale stejné hvězdy ve vašich očích možná vykouzlí i dopletená šála nebo nově naučená klavírní skladba.

V okamžiku, kdy je to VAŠE TÉMA, nepřemýšlíte nad slovy. Berou se kdesi z hloubi vás samotných. Říkáte ty správné věty, aniž byste nad nimi museli přemýšlet. A druzí vám rozumí. Dává jim to smysl a vy s nimi nemusíte debatovat o pravdě tvrzení. VÁŠEŇ – OPRAVDOVOST – UPŘÍMNOST = to jsou ti nejlepší pomocníci na srozumitelné vyjadřování.

Podle studií nejvíce posluchače ovlivní to, JAK se věci říkají – vaše intonace.

KDO je říká – a jak u toho působí.

Až potom následuje důležitost sdělení, tedy CO vlastně sdělujete.

Pokud jste v souladu s vašimi emocemi uvnitř, jste přesvědčivější než prezentace Steva Jobse a přirozenější než profesionální řečník.

Přesvědčte se sami – pusťte si video s Michalem Andrejcem – úspěšným byznysmenem, kterému se s nemocí zhroutil svět, a díky Cestě našel nový směr.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: +420 737 262 409
Ochrana osobních údajů: http://bit.ly/2CC0mpR
IČO: 3010244