fbpx
1/8 důvodů, proč se vyplatí naslouchat iracionálním emocím

1. PROTOŽE JE NEUKECÁŠ!

Hlava si dokáže vymyslet tisíce důvodů, proč něco nedělat. Dokáže najít strategie, jak vás přesvědčí o tom, že se vám něco líbí a že něco je nebo BY MOHLO BÝT super. Najde si způsoby, jak vám racionálně vysvětlí to iracionální, co se ve vás děje.

Avšak v okamžiku, kdy se ve vašem těle rozhoří touha a vášeň – prostě to děláte! Jakékoliv výmluvy mizí. Funguje to samozřejmě i naopak. Můžete mít sebepraktičtější důvod něco udělat: najít si práci, abyste měli z čeho zaplatit nájem. Ale pokud je váš strach ze selhání příliš velký, nejste roboti a v určitých chvílích vám nepomůže ani racio.

Můžete si tisíckrát říkat a opakovat všechny benefity a výhody vaší super práce. Ale pokud jste uvnitř ve skutečnosti sevření, bude se vám každé ráno vstávat hůř a hůř. Vaše zažívání přestane trávit. Pragmatická motivace vaší hlavy ve formě obědových stravenek, flexibilní pracovní doby nebo hvězdného platu nestojí vašemu žaludku za ten stres, ponižování spolupracovníků nebo náplň beze smyslu. Tělo prostě neukecáš.

Stejně jako víte, kterou zmrzlinu máte nejraději, právě tak je i vašemu tělu jasné, jaké emoce jsou mu příjemné. A tak o situacích, kde se příjemně necítí, mu fakt nevykládejte pohádky.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: +420 737 262 409
Ochrana osobních údajů: http://bit.ly/2CC0mpR
IČO: 3010244